Ajánlott könyvek

Molnár V. József megjelent könyvei

 

- Az emberélet szentsége Debrecen 2001.

- Kalendárium - Az esztendő körének szokásrendszere Örökség Könyvműhely 1998.

- Örökség Örökség Könyvműhely 2001.

- Újraszülető világ - A kisgyermek rajzos üzenete Ős- Kép Kiadó 2009.

- Hétboldogasszony Főnix könyvek 29. Debrecen 2004.

- Világ - virág Örökség Könyvműhely 2005.

- Egész-ség Melius Alapítvány Pécs 1995.

- Valaki bennem tovább él... Ős-Kép Kiadó 2010.


Világnak Virága

Szerző: Czárán Eszter
Alcíme: Magyar műveltségünk napról napra, kicsiknek és nagyoknak
Terjedelem: 4 kötet
Szakmai lektor: Molnár V. József
Kiadó: Szerzői kiadás
ISBN: 963 460 906 6 Ö
Kiadványszerkesztés: Szabó Tamás

A gyerekek és fiatalok számára tanító által összeállított gyűjteményben az esztendő minden napjára találnak értékes olvasnivalót a fiatalabbak és az idősebbek is. A kiadvány magyar keresztény műveltségünket ismerteti meg, s célja az, hogy a gyerekeket visszavezesse ősi hagyományainkhoz, abba a világba és szokásrendszerbe, amely évszázadokon át jól működött, amely emberhez közeli s Isten előtt kedves volt, és ma is megvalósítható.
A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain.  Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

1kotet1 2kotet1 3kotet1 4kotet1


A kiadványt ősi művészetünk alkotásai ékesítik, gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják. A gyűjtemény négy kötetes, negyedéves bontásban tartalmazza a napfordulók közötti időszakok olvasmányait. A könyv ajánlott gyermekeknek, szülőknek, tanítóknak, tanároknak, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek s minden olyan jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában.