Majális 2014

Az idei majálisra selyemfestéssel készült egyesületünk. A változékony időjárás kicsit izgalmassá tette a napot, de a sárral, esővel és a tűző napsütéssel megküzdve sok szép selyemképet festettek a sátrunkba betérő gyerekek.Nagyon színes programokat szervezett a város, melyek egy része "Szűz Mária - Világ Királynője ünnepéhez" kapcsolódott, másik része pedig a majális hangulatát idézte meg.

 

joomplu:343

Adventi udvar

2013. november 30-án egyesületünk részt vett a torbágyi katolikus plébánián megrendezett Adventi udvar programján.

Délután 13-16 óráig kézműves foglalkozást tartottunk, ahol gyékényből karácsonyi díszeket, angyalkát, dióbabát és gyöngyből fűzött angyalkát készítettünk.

Testvérvárosi Napok 2013

Egyesületünk a Biatorbágyi Testvérvárosi Napokon június 22-én a helyi civil szervezetek sátrában kézműves foglalkozást tartott. A nagy hőség miatt inkább az esti órákban telt meg a Fő tér környéke látogatókkal.

 Ez az időszak Sarlós Boldogasszony ünnepéhez és az aratáshoz van a legközelebb, ezért a búza került kézműves délutánunk középpontjába. Kis kiállítást rendeztünk be sátrunk mellett, amely a kenyérről szólt.

A kézműves asztalon búzából és levendulából kötött aratódíszek, keresztek és párták készültek e gyerekek és szüleik kitartó munkájával.

Egyesületünk éves munkáját tablókon mutattuk be.